ZOL/AG/32/2008

Przemyśl, 21.04.2008r.

 

ZAWIADOMIENIE O WYBORZE OFERTY

I. NUMER ZAMÓWIENIA ZP/1/2008

II. NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO

Zakład Opiekuńczo – Leczniczy w Przemyślu, woj. podkarpackie

37-700 Przemyśl , ul. Jasińskiego 15

Postępowanie ogłoszono :

www.zolprzemysl.neostrada.pl

Postępowanie prowadzono w trybie : przetargu nieograniczonego

III. OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Dostawy wyrobów wędliniarskich

Kryteria oceny ofert : najniższa cena

Ilość złożonych ofert - 4, w tym nie podlegających odrzuceniu – 4

IV. WYBRANY WYKONAWCA

Oferta nr 4. Przemyskie Centrum Dystrybucji Mięsa i Wędlin H.W.D.D. Szczepanik

Spółka Jawna 37-700 Przemyśl, ul. Jasińskiego 56

Uzasadnienie wyboru Wykonawcy :

Oferta spełnia wszystkie wymagania określone w SIWZ przez Zamawiającego. Zaproponowana cena realizacji zamówienia w wybranej ofercie jest najniższą ceną spośród złożonych ofert i mieści się w granicach środków finansowych, które Zamawiający może przeznaczyć na realizację niniejszego zamówienia. Ilość uzyskanych punktów 100 na 100 możliwych do uzyskania . Cena oferty brutto : 35.211,40 zł.

V. POZOSTAŁE INFORMACJE O ZŁOŻONYCH OFERTACH

Nr oferty

Nazwa(firma)

Adres

Max liczba pkt. w kryterium cena oferty

Liczba pkt.

przyznana wykonawcy

1

P.P.H.U. “PJP” s.c. Zakład Przetwórstwa Mięsnego “BŁAŻOWIAK”

36-030 Błażowa, ul. Witosa 4

100

89,41

2

Polski Przemysł Mięsny i Drobiarski “MAT” S.A

86-300 Grudziądz, ul. Nad Torem 2

80,91

3

Zakład Mięsny SMAK – GÓRNO sp. z o.o.

36-051 Górno 104

92,64

Oferty nr 1 i 2 spełniły wszystkie wymagania określone w SIWZ.

Oferta nr 3 nie spełniła wymagań określonych w SIWZ, gdyż nie zawierała następujących dokumentów wymaganych w celu potwierdzania warunków udziału w postępowaniu.

  1. Aktualnej decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie produkcji i/lub obrotu artykułami spożywczymi objętymi postępowaniem przetargowym (pkt 6.5 SIWZ).
  2. Aktualnych decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań higieniczno – sanitarnych środków transportu, którymi dostarczane będą artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia (pkt 6.6 SIWZ).

Stosownie do art. 26 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. “Prawo Zamówień Publicznych” Zakład Opiekuńczo – Leczniczy w Przemyślu ul. Jasińskiego 15 w dniu 18.04.2008r. wezwał wykonawcę do uzupełnienia dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu. W wyznaczonym przez Zamawiającego terminie (21.04.2008r.) Wykonawca uzupełnił brakujące dokumenty, co pozwoliło na stwierdzenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, a złożona przez niego oferta jest ważna i podlega ocenie.

 

 

Dyrektor
Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego
mgr inż. Stanisław Jureczko